Bram Vandenbulcke (Kortrijk Sport Three): “We staan waar we hoopten te staan”

Bram Vandenbulcke is guard bij Kortrijk Sport Three. (Foto SJK) © Santy Johan
Redactie KW

De sfeer zit er goed in bij Sport Three, dat samen met Wervik de leidersplaats in derde provinciale deelt. Guard Bram Vandenbulcke duimt dat zijn team niet te veel onverwachte punten laat liggen en – wie weet – nog voor een stunt in Wervik zorgt.

“Na de inhaalmatch in Tielt staan we inderdaad waar we hoopten te staan”, stelt Bram. “Want met de gerealiseerde versterkingen was het de bedoeling om in de top drie mee te draaien en wie weet kampioen te spelen. Tielt was geen makkelijke match, al stonden we wel lange tijd minstens tien punten voor. Toen volgde een dipje, waardoor ze tot vier punten naderden. Gelukkig konden we het finaal terug rechttrekken (53-67, red.). De sterkte van ons team is dat we op elke positie een waardige vervanger hebben. Zelfs als er twee of drie afwezigen zijn, kunnen we nog een stevig geheel op het veld zetten.”

“Nu komt het er op aan zo weinig mogelijk weg te geven in de komende matchen. Op 25 november volgt dan de topper in Wervik. Ik weet dat ze over twee snelle en goede guards beschikken. Voorts is het een evenwichtige ploeg, die het ons met zijn thuisaanhang nog extra moeilijk kan maken. Dat wordt een cruciale match. Hopelijk kunnen we dan weer rekenen op Mathias Van Landuyt, die wat last had na de match tegen Holstra Wevelgem, dat ons uit de West-Vlaamse beker wipte. Met hem erbij vormen we nog een steviger geheel. Misschien is er nog wel een andere ploeg die erin slaagt enkele punten van Wervik af te snoepen”, besluit Bram. (SJK)

Zondag 12 november om 12.30 uur: Sport Three – Wibac One.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier