Bobcat Wielsbeke Three kampioen

De titel is binnen voor Bobcat. © BV
Redactie KW

In vierde provinciale B bij heren seniors werd Bobcat Wielsbeke Three kampioen. Dat gebeurde echter niet door hun overwinning in Zwevezele, maar wel door de nederlaag van Wibac Sint-Eloois-Winkel in Gistel.

Na een moeilijk eerste quarter kon Wielsbeke voor de rust een kloofje slaan in Zwevezele. Het derde quarter was doorslaggevend voor de eenvoudige 53-83 overwinning. De wedstrijd was om 17u45 afgelopen.

Enkele spelers trokken daarna naar Gistel om de wedstrijd tussen KB Gistel Oostende Four en Wibac Sint-Eloois-Winkel te volgen, die begon om 20u30. Bij een nederlaag van Wibac was Wielsbeke immers kampioen. De andere spelers trokken naar Wielsbeke en volgden samen de bekerfinale in het voetbal. Al snel werd duidelijk dat KBGO de zege zou pakken, wat meteen ook de titel voor Wielsbeke betekende. Toen de spelers die in Gistel de wedstrijd volgden arriveerden, barstte het kampioenenfeest los. Ook het netje ging eraf.

Geen promotie

In feeststemming!
In feeststemming!© BV

Wielsbeke Three maakt volgend seizoen niet de overstap naar derde provinciale. Volgens coach Clint Delaere is spelen op een hoger tempo uitgesloten voor een spelersgroep waarvan de gemiddelde leeftijd 36 jaar is. Dat is wel goed nieuws voor KB Gistel Oostende Four dat daardoor de promotie kan pakken.

(BV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier