BM Waregem wint topper tegen Royal IV Brussels

Lars De Lepeleire gaat voorbij Rochdi Benzouien van Brussels. © Foto ELD

In Top Division Men 1 heeft Bent Merkschoenen Waregem het topduel tegen Brussels tot een goed einde gebracht. Na een prangende eindfase werd het 80-75.

Waregem, zonder de geblesseerden Arne Steinbach en Stijn De Clerck, maar terug met Stan Naudts, begon het best aan de partij: 5-0. Via uitblinker Lars De Lepeleire stond de tienpuntenkloof na tien minuten op het bord: 20-10. Bezoeker Thomas Creppy opende de tweede periode met een driepunter, maar David Denoulet deed dit 10 seconden later fijntjes over. De Lepeleire zette de maximale voorsprong van 12 punten neer. 42-30 was ook meteen de ruststand.

Na de koffie bleef de partij in evenwicht waardoor de voorsprong voor de thuisploeg op het bord bleef na 30 minuten: 62-53. Brussels bleek echter een taaie klant en kwam met nog 5 minuten op de klok terug tot op 2 punten: 67-65. Het duo Foucart-Guillemyn drukte de Brusselse hoop meteen de kop in met twee bommen. De bezoekers zetten nog alles op alles maar BM bleef overeind. Eindstand 80-75. Hard bevochten zege voor de manschappen van coach Olivier Foucart die blijven postvatten op plaats twee in het klassement. (ELD)

Quarterstanden: 20-10/42-30/62-53/80-75.

Speelden: De Lepeleire 19, Denoulet 3, Samaey 4, S. Naudts 11, Guillemyn 15, Foucart 12, R. Naudts 10, Bruyneel, Vanbecelaere 1, Van Vooren 5.