BM Waregem wint op veld van Ekeren

Aaron Van Vooren was goed voor 20 punten. © Foto ELD

In Top Division Men 1 knoopt Bent Merkschoenen Waregem opnieuw met een overwinning aan. In en tegen Fellows Ekeren werd het 65-81.

Waregem begon nochtans niet denderend aan de partij. Tot 6-6 ging het nog gelijk op, maar toen plaatste de thuisploeg een tussenspurt van 14-0. Thomas Foucart milderde 20-10 na 10 minuten spelen. In de tweede periode bouwde Ekeren zijn voorsprong uit tot maximaal 14 punten: 28-14. Waregem herpakte zich en kon de schade beperken tot 40-34 aan de rust. Na de koffie zetten de bezoekers hun opmars verder en na ruim drie minuten spelen in de tweede helft stonden de bordjes in evenwicht, 43-43. Aaron Van Vooren en Arne Steinbach brachten hun ploeg vijf punten voor: 45-50. Bij het ingaan van de slotperiode stond het 52-58. Via opnieuw Van Vooren en Samaey bedroeg de bonus al vlug dubbele cijfers: 52-62. Het zelfde duo zorgde nog voor de zware 65-81-eindstand. Deugddoende overwinning voor Waregem, dat zaterdag Anderlecht in de ogen kijkt in De Treffer. (ELD)

Quarterstanden: 20-10/40-34/52-58/65-81.

Speelden: De Lepeleire 2, Samaey 22, S. Naudts 2, Guillemyn 8, R. Naudts 10, Steinbach 9, Foucart 4, De Clerck 4, Bruyneel, Van Vooren 20, Vanbecelaere.