BM Waregem walst over Ninane

Arne Steinbach had met 14 punten een groot aandeel in de Waregemse zege. © VDB

In de Top Division Men 1 kende Bent Merkschoenen Waregem geen enkele moeite met BC Ninane. Het werd 82-40.

Thomas Foucart opende voor Waregem met een bom en zette meteen de toon. In de aanvangsminuten kon Ninane het tempo nog volgen, 12-9. Onder impuls van Lars De Lepeleire bouwde BM zijn voorsprong uit tot 23-10 na 10 minuten spelen. In de tweede periode gingen de roodhemden op hun elan door. Tegen de rust aan stond de twintiger op het bord, 38-18. Ook na de pauze kregen we een sterk collectief te zien. De bezoekers kregen alle kleuren van de regenboog te zien en keken tegen een achterstand van 35 punten aan na driekwart spelen, 65-30. In een overbodige slotperiode dikte de thuisploeg zijn bonus nog aan tot 42 punten. Louis Vanderhaegen mocht de eindstand op het bord knallen. Eenvoudige zege voor Waregem dat zaterdag naar Oxaco Boechout trekt, de vijfde in de stand.

Quarterstanden: 23-10/38-10/38-18/65-30/82-40.

Speelden: De Lepeleire 13, Vanbecelaere 3, Samaey 4, Van Hulle 2, Naudts 11, Guillemyn 12, Foucart 8, Dhondt 3, Steinbach 14, Bruyneel 1, Vanderhaegen 2, Van Vooren 9.