BM Waregem walst in slotperiode over Soba Antwerpen

Regerend kampioen Bent Merkschoenen Waregem One omzeilde met Soba Antwerpen meteen een eerste moeilijke klip. In de eindfase maakte het brandhout van de Antwerpenaren. Het werd 73-55.

Soba begon het best aan deze eerste competitiewedstrijd van het seizoen, 2-9. Waregem was niet van slag en herstelde het evenwicht na 5 minuten, 13-12. De bezoekers die zich in het tussenseizoen gevoelig versterkten bleven vlot in het spoor, 22-21 na 10 minuten. Onder impuls van Brecht Guillemyn (19p) sloeg BM een kloofje van vijf eenheden aan de rust, 39-34. In de derde periode (14-9) spanden beide teams de defensieve teugels aan. Soba scoorde slechts negen punten, 3 punten in 10 minuten waardoor de thuisploeg zijn voorsprong kon uitbouwen tot 22 punten met nog 5 minuten op de klok, 68-46. Het sein voor coach Foucart om naar hartenlust te roteren met de jongeren. Eindstand 73-55.

Quarterstanden: 22-21/39-33/53-43/73-55

Speelden: De Lepeleire 11, Samaey 6, Steinbach 13, S. Naidts 4, Guillemyn 19, Foucart 7, R. Naudts 1, De Clerck 2, Bruyneel, Van Vooren 10, Denoulet, Vanbecelaere.