BM Waregem vlot voorbij de Antwerp Giants

Arne Steinbach in duel met Rogiers.

In Top Division Men 1 ging Bent Merkschoenen Waregem met de volle buit aan de haal uit Antwerpen. Het werd 64-88.

Samaey opende de score voor Waregem die verschroeiend aan de partij begon: 0-12.

28-41 aan de rust

De Antwerpenaren lieten hun eerste score pas na 7 minuten optekenen. Via Dave D’haens stond het 9-23 na tien minuten spelen.

Na zes minuten spelen in de tweede periode stond de twintiger op het bord, 16-36. De thuisploeg kwam vanaf toen beter in de wedstrijd en milderde nog tot 28-41 aan de rust.

Waregem op derde plaats

Een voorsprong die ook na de derde periode overeind bleef, 48-63. In het slotquarter bouwde BM zijn voorsprong terug uit tot 24 punten. Tien punten op een rij van Marien brachten de eindstand op 64-88.

Door deze zege en het verlies van Melco Ieper klimt Waregem op naar de derde plaats. Zaterdag staat op de slotspeeldag van de reguliere competitie de wedstrijd tegen Oxaco Boechout op de kalender.

Quarterstanden: 9-23/28-41/48-63/64-88

Speelden: De Lepeleire 11, Samaey 9, Steinbach 17, Van Vooren 5, Guillemyn 15, Naudts 2, D’haens 15, Vanbecelaere 2, Marien 10, Bruyneel 2, Marcou.