BM Waregem verliest van Oxaco Boechout

Lars De Lepeleire troeft hier Nick Celis af. © ELD

In Top Division Men 1 verloor Bent Merkschoenen Waregem op de laatste speeldag van de reguliere competitie van Oxaco Boechout. Het werd 73-80. Ondanks dit verlies eindigt Waregem toch nog als derde.

Oxaco, de tweede in de stand, begon het best aan de partij: 4-10. Waregem herstelde het evenwicht en kwam na zes minuten spelen voor het eerst op voorsprong: 15-14. Een voorsprong die het vasthield na 10 minuten: 21-20. Ook in de tweede periode bleven beide ploegen lange tijd aan elkaar gewaagd. Via een bom van De Meyer sprokkelden de bezoekers toch een bonus van 8 punten bijeen: 30-38. Steinbach milderde tot 35-41 aan de rust.

Tweede helft

Boechout kwam het best uit de kleedkamer en zag zijn voorsprong groeien tot 10 punten: 43-53. Onder impuls van Dave D’haens stonden de bordjes na 8 minuten spelen weer helemaal in evenwicht: 57-57. Christopher Pegg knalde de bezoekers toch nog op voorsprong bij het ingaan van de slotperiode: 57-60. Een voorsprong die op het bord bleef met nog drie minuten te gaan: 66-69. Na een onsportieve en technische fout van Waregem mocht Pegg vijfmaal naar de vrijworplijn. De Antwerpenaar miste niet en bezorgde enkele tellen later met een bom zijn team de zege. Eindstand 73-80. Door het verrassende verlies van Melco Ieper tegen hekkensluiter SFS BCCA Neufchâteau eindigt BM alsnog derde. Wie de tegenstander wordt in de play-offs is nog niet duidelijk.