BM Waregem verliest op veld CUVA Houthalen

Arne Steinbach. © ELD

In de Top Division Men 1 is Bent Merkschoenen Waregem er niet in geslaagd om op het veld van Cuva Houthalen de klus te klaren in de finale van de play-offs. Het ging met 78-64 onderuit.

Brecht Guillemyn mocht voor Waregem de score openen met een driepunter. Uitblinker bij de thuisploeg Ronnie Mc Collum wiste die achterstand meteen weg. Vanaf dan was het CUVA die de lakens uitdeelde. Waregem acteerde ondermaats en zag zijn achterstand aandikken tot 11 punten na de eerste periode, 26-15.

Onder impuls van een sterk acterende Aaron Van Vooren werd de kloof herleidt tot 6 punten na goed twee minuten spelen in deel 2. Houthalen bleef echter op hoog niveau spelen en zag zijn bonus opnieuw groeien tot maximaal 17 punten voor de rust, 43-26. Houthalen ging ook in de tweede helft op zijn elan door. Vidmantas Uzkuraitus zette met een bom de twintiger op het bord, 51-30. Die kloof bleef tot de slotperiode staan.

Een slotoffensief bracht BM nog even terug tot op 12 punten (71-59) maar CUVA hield zijn voorsprong vast. Eindstand 78-64. Verdiende zege voor de Limburgers, die zo een belle uit de brand slepen. Afspraak woensdag om 20 uur in Sportcentrum De Treffer.