BM Waregem start met zege tegen Antwerp Giants

Brecht Guillemyn was een van de uitblinkers. © ELD

In de halve finale van de play-offs is Bent Merkschoenen Waregem gestart met een overwinning tegen de Antwerp Giants. Na een genietbare partij trok het met 89-78 aan het langste eind.

De Antwerpenaren begonnen het best aan de partij en liepen via Abel Baptista 4-11 uit. Waregem reageerde gevat en kwam door een bom van Bart Samaey voor het eerst op voorsprong na 10 minuten, 23-21. Het duo Rojas Palma – Van Den Broeck bleef BM het leven zuur maken waardoor het geen afstand kon nemen aan de rust, 42-40. Een ander verhaal kregen we na de rust. De Giants bleven aanvankelijk nog in het zog van Waregem maar driepunters van Brecht Guillemyn en Stan Naudts dikten de bonus aan tot 18 punten na dertig minuten. De bezoekers bleven echter taaie klanten. BM moest op zijn goede blijven toen Rojas Palma zijn ploeg terug bracht tot op 8 punten. Guillemyn zette met een bom echter de eindstand op het bord. 89-78. Zondag 1 mei staat de terugwedstrijd in Antwerpen op het programma. Bij winst gaat Waregem naar de finale.