BM Waregem sneuvelt in 1/8 finale beker van België

Redactie KW

Bent Merkschoenen Waregem One moest zoals verwacht tegen topklasser Hubo Limburg United het onderspit delven. Het werd 66-95.

Toch kunnen de West-Vlamingen terug blikken op een geslaagde partij

Waregem die het nog altijd moest stellen zonder de geblesseerde Stan Naudts begon de partij met een voorgift van 5 punten. Lang duurde het echter niet vooraleer die was weggewerkt. Onder impuls van Eric Mcclellan stond het na 10 minuten spelen 17-24.

In de tweede periode bleef de thuisploeg aardig meespelen. Aaron Van Vooren etaleerde zijn kunnen en kreeg het publiek op de banken. De kloof aan de rust bedroeg 15 punten, 32-47. Na de koffie bleef de schade beperkt. Limburg, toch wel geholpen door de refs, kon zeker nog niet op zijn lauweren rusten. Brecht Guillemyn strooide kwistig met driepunters waardoor Waregem nog niet volledig uitgeteld was na dertig minuten spelen. Pas in de slotfase kwam het klasseverschil echt naar boven. Coach Olivier Foucart gaf de jonge talenten van de G&V Basketball College nog ruime speelgelegenheid.

(EL)

Quarterstanden: 17-24/32-47/50-68/66-95

Speelden: Delepeleire, Debo, Samaey 7, Steinbach 10, Marcou, Guillemyn 15 (5×3), Foucart 6, R. Naudts 9, Declerck 2, Bruyneel, Vanbecelaere, Van Vooren 12.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier