BM Waregem raakt nu ook niet voorbij Soba Antwerpen

Herenbasketteam Bent Merkschoenen Waregem is er niet in geslaagd om aan te knopen met een overwinning. Tegen Soba Antwerpen ging het al voor de achtste keer op rij onderuit.

Waregem voor het eerst met nieuwkomer Alex Tuluka aan de opworp, maar nog steeds zonder Brecht Guillemyn, Lars De Lepeleire en Stan Naudts begon heel gretig aan de partij. Via Thomas Foucart die de eerste acht punten van de thuisploeg voor zijn rekening nam, ging het vlot mee in het zog van Antwerpen, 24-25 na 10 minuten.

Achtste nederlaag

Ook in de tweede periode gaven beide teams elkaar geen duimbreed toe. De bezoekers konden de kleedkamer in met een bonus van twee punten, 43-45. Na de rust was het Soba dat het laken naar zich toe trok en een tienpuntenkloof sloeg, 63-73. In de slotperiode waarin de voorsprong maximaal 14 punten bedroeg, kwamen de bezoekers niet meer in gevaar. Eindstand 81-91. Meteen de achtste nederlaag voor de troepen van coach Sven Declercq die blijven zitten in de hoek waar de klappen vallen.

Quarterstanden: 24-25/43-45/63-73/81-91

Speelden: Foucart 15, Tuluka 12, Samaey 13, Van Hulle 16, Haeck 7, Linskens 14, Dhondt 1, Bruyneel 3.