BM Waregem oppermachtig tegen Melco Ieper

Bart Samaey (BM) gaat voorbij Bram Deceuninck (Melco). (Foto NT)

In de tweede klasse van het herenbasketbal heeft titelverdediger BM Waregem zijn visitekaartje afgegeven op het veld van Melco Ieper.

In een goed gevulde Stedelijke Sporthal smeerde BM Waregem de Ieperse thuisploeg een twintiger aan de broek in de eerste wedstrijd van de kwartfinale in de play-offs. Het werd 48-68.

Ieper begon nochtans het best aan de partij en kwam via Robbe Naudts (7 punten in Q1) op voorsprong. Beide teams acteerden zenuwachtig in de eerste periode waardoor de score beperkt bleef tot 11-9. In het tweede quarter kwam Waregem op twee minuten voor de rust voor het eerst op voorsprong, 22-24. Bart Samaey bracht zijn ploeg vijf punten voor aan de rust, 25-30.

De bezoekers kwamen verschroeiend uit de kleedkamer en zetten een 11-25 neer in de derde periode, 36-55. Een minuut ver in de slotperiode was het Bram Van Hulle die de twintiger op het bord knalde, 36-57. Een collectief sterk Waregem liep nog maximaal 23 punten uit, 42-65. Een matig Ieper kon daar niets meer tegenover zetten, 48-68.

Zondag volgt de tweede wedstrijd op het veld van Waregem om 17 uur.

Quarterstanden: 11-9/25-30/36-55/48-68.

Ieper: Benoot 4, Mestdagh 6, Debacker 2, Deweerdt 2, Luyten 10, Naudts 9, Deceuninck 5, Heinle 2, Schepens 4, Ouattara 4.

Waregem: De Lepeleire 7, Samaey 9, Van Hulle 10, Haeck, Guillemyn 9, Foucart 7, Dhondt 2, Tuluka 11, Bruyneel 3, Linskens 10.