BM Waregem onderuit tegen Antwerp Giants

Aaron Van Vooren viel uit met een zware knieblessure © ELD

In Top Division Men 1 leed Bent Merkschoenen Waregem One zijn vierde nederlaag van het seizoen. Op het veld van Port of Antwerp Giants Two werd het 87-82. Aaron Van Vooren moest in de tweede helft de strijd staken met een knieblessure.

Guillemyn opende de score voor Waregem met een driepunter. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht tot 15-15. Van Vooren bracht zijn team 18-23 vóór na tien minuten. Antwerp begon het best aan deel twee en boog zijn achterstand om naar een 32-27 voorsprong. Aan de rust bleef de score echter in evenwicht: 40-40.

Dik twee minuten na de rust verloor Bent Merkschoenen zijn sterkhouder Aaron Van Vooren met een knieletsel. Lars De Lepeleire zorgde met een bom voor de 60-69 tussenstand na driekwart spelen. Waregem leek op een overwinning af te stevenen wanneer Guillemyn een driepunter door de ring mikte: 66-77.

De heren van coach Olivier Foucart vonden daarna echter vijf minuten de weg naar de ring niet meer. De Giants roken bloed en profiteerden ten volle van de Waregemse dip: 80-77. De thuisploeg maakte de klus vanop de vrijworplijn af. Ondanks deze nederlaag blijft Waregem bovenaan het klassement postvatten, maar het zag na Arne Steinbach nu dus ook Aaron Van Vooren uitvallen met een blessure.

Quarterstanden: 18-23/40-40/60-69/87-82

Speelden: De Lepeleire 15, Samaey 13, Stan Naudts 10, Guillemyn 20, Foucart 3, Robbe Naudts 8, Van Vooren 13, De Clerck.