BM Waregem naar halve finale na winst tegen Gistel Oostende

Aaron Van Vooren gaat voorbij Thibault Vanderhaegen. © EL

In de Top Division Men 1 heeft Bent Merkschoenen Waregem zich geplaats voor de halve finale in de play-offs. Tegen Gistel Oostende werd het 68-62.

Beide ploegen wisten één keer te winnen, waardoor we deze beslissende belle kregen. Waregem begon het best aan de partij (5-2), maar via Sam Hemeleers stonden de bordjes al vlug terug in evenwicht, 7-7. Demirtas bracht Duva 4 punten voor, maar een beresterke Aaron Van Vooren bracht op zijn beurt de thuisploeg 20-17 voor na 10 minuten.

In de tweede periode vonden de bezoekers vijf minuten lang de weg naar de ring niet meer, waardoor BM zijn bonus kon aandikken tot 29-17. Demirtas en Rogiers hielden hun ploeg echter in de race tegen de rust aan, 38-26.

Spannend tot aan het gaatje

Het was de thuisploeg die het best uit de kleedkamer kwam en zijn voorsprong uitdiepte tot 19 punten via een driepunter van Brecht Guillemyn. Tom Pauwels milderde tot 53-37 na driekwart spelen.

De slotperiode werd er een om duimen en vingers vanaf te likken. Waregem kwam eerst nog twintig punten op voorsprong (57-37) maar toen ontbonden de kustjongens hun duivels. In vijf dolle minuten slonk een riante bonus naar amper 3 punten via een bom van Thibault Vanderhaegen met nog 1.39 op de klok. Vanop de vrijworplijn stelde Waregem uiteindelijk de zege veilig. Felbevochten winst dus voor de thuisploeg, die het in de halve finale opneemt tegen Port of Antwerp Giants Two.