BM Waregem na verlengingen voorbij Houthalen

Bart Samaey was goed voor 14 punten. © EL

Waregem begon slecht aan de partij tegen Cuva Houthalen, dat in twee seizoenen slechts één keer in eigen huis verloor.

De West-Vlamnigen vonden moeilijk de weg naar de ring maar knokten zich terug in de wedstrijd, 18-16. Zelfde spelbeeld in de tweede periode. Waregem bleef onmondig, getuige de 0 op 9 driepunters in de eerste helft. 41-39 ruststand. BM tapte na de pauze uit een ander vaatje en liep tot 12 punten uit in Q3. De Limburgers waren niet onder de indruk en kwamen op kousenvoeten terug, 58-61 na 30 minuten. In de slotperiode gaven beide teams elkaar geen duimbreed toe zodat we naar verlengingen gingen, 75-75. Waregem kwam nog even op achterstand maar wist in de slotfase de scheve situatie recht te zetten. 81-85. Felbevochten maar deugddoende overwinning.

Speelden voor Waregem: De Lepeleire 11, Steinbach 13, Naudts 1, Vanvooren 3, Foucart 14, Guillemyn 26, Van Hulle 1, Samaey 14 en D’Hondt 2.