BM Waregem moeizaam voorbij Melsele

In de tweede klasse van het herenbasket heeft Bent Merkschoenen Waregem zich niet zonder slag of stoot voorbij Basics Melsele gewurmd. Na een spannende slotfase werd het 87-77.

Waregem die in de heenronde met negen punten de boot in ging op het veld van Melsele begon gretig aan de wedstrijd. Twee bommen van Guillemyn brachten de thuisploeg op voorsprong maar via Lamot bleven de bezoekers in het spoor, 29-26 na tien minuten. Linskens zorgde er voor dat de voorsprong verder werd uitgebouwd in de tweede periode, 49-38. Zeven punten op rij net na de rust van Guillemyn zorgden ermee voor dat de thuisploeg zijn bonus uitdiepte tot 15 punten. BM leek af te stevenen op een eenvoudige zege maar in de slotperiode zette Melsele een slotoffensief in en kwam langszij op vier minuten voor het eindsignaal, 75-75. De thuisploeg was na een time-out terug bij de les en zette in de slotminuten een 12-2 neer via de onvermijdelijke Brecht Guillemyn. 87-77 eindstand. Daarmee blijven de kansen op play-offs voor de West-Vlamingen bestaan. Volgende week trekt BM naar Soba Antwerpen.

Quarterstanden: 29-26, 49-38, 68-56, 87-77.

Speelden: De Lepeleire 13, Samaey 4, Van Hulle 13, Guillemyn 22, Foucart 5, Dhondt 8, Tuluka 9, Bruyneel, Linskens 13.