BM Waregem kansloos in Houthalen

Bent Merkschoenen Waregem heeft in de tweede nationale van het herenbasket een zware nederlaag geleden. Op het veld van Cuva Houthalen werd het 92-66.

Uittredend kampioen BM Waregem kreeg meteen het deksel op de neus van een zeer stevige thuisploeg, 27-16 na 10 minuten. Defensief waren de bezoekers ook in de tweede periode nergens en moesten een achterstand toestaan van 24 punten aan de rust, 50-26. Na de koffie kregen we een ander Waregem te zien. De manschappen van coach Sven De Clercq vochten terug tot 12 punten. Bij het ingaan van de slotperiode bedroeg de bonus voor Cuva 15 punten, 63-48. In die slotfase ging het licht van BM terug uit en moest nog 29 punten slikken waardoor de kloof nog opliep tot 92-66. Waregem, dat nog altijd op een play-off ticket aast, speelt zondag 15 februari in De Treffer tegen St-Niklase Condors.