BM Waregem kan niet winnen van Gembo Borgerhout

Tweedenationaler Bent Merkschoenen Waregem is er niet in geslaagd om bij leider BBC Gembo Borgerhout met de volle buit naar huis te gaan. Na een aangename partij werd het 102-93.

Waregem begon het best aan de partij (4-10) maar dan stokte de aanvalsmachine. Vanaf dan kantelde de partij. Gembo profiteerde optimaal en benutte ten volle zijn kansen, 31-17 na 10 minuten. Ook in de tweede periode lukte offensief alles bij de thuisploeg. Waregem ging rusten met 69-44. Na de rust kregen de bezoekers de aanvalsgolven onder controle waardoor de partij evenwichtiger werd, 16-14 in de derde periode. In het slotquarter knokten de West-Vlamingen nog terug en met nog drie minuten te spelen was de kloof herleid tot 10 punten, 91-81. Gembo bleef echter overeind in de resterende tijd waardoor Waregem strandde op negen punten. Eindstand 102-93. Knappe collectieve prestatie die hoopgevend is naar de play-offs toe. Over twee weken staat het West-Vlaamse duel tegen Melco Ieper op het programma in De Treffer.