BM Waregem eindigt knap tweede in play-offs

Stijn Dhondt scoorde vier punten namens BM Waregem. © Foto ELD
Redactie KW

In de tweede klasse van het herenbasketbal moest Bent Merkschoenen Waregem ook in de tweede partij nipt de duimen leggen tegen BBC Gembo. Na een zinderende slotfase waren de bezoekers iets trefzekerder dan Waregem, het werd 72-81.

Waregem, dat het moest stellen zonder zijn sterkhouder Lars De Lepeleire (knieontsteking), opende de score via Samaey. In de eerste periode bleven beide ploegen in elkaars buurt. Gembo liep even tot vijf punten uit, maar Guillemyn bracht zijn team terug tot op een punt bij 21-22.

Gembo komt in slotquarter langszij

In deel twee kon Gembo via Goethaert uitlopen tot maximaal acht punten (26-34), maar BM antwoordde gevat vanop de vrijworplijn tot 40-44. Na drie minuten spelen in de tweede helft kwam de thuisploeg op gelijke hoogte bij 46-46. Drie bommen op rij zorgden ervoor dat een overvolle De Treffer arena ontplofte. Waregem kon de slotperiode aanvatten met zes punten bonus bij 61-55.

Borgerhout moest tot op twee minuten voor het einde wachten om terug op voorsprong te komen, 70-71. Bij de thuisploeg lukte niets meer en Gembo kon vanop de vrijworplijn de zege veilig stellen en pakte zo meteen de titel. Titelverdediger Waregem kan terugblikken op een geslaagde campagne waarin het er lang naar uit zag dat het zelfs de play-offs niet zou halen.

Quarterstanden: 21-22/40-44/61-55/72-81.

Waregem: Samaey 13, Van Hulle 5, Guillemyn 14, Foucart, Denoulet, Dhondt 4, Tuluka 3, Haeck 1, Bruyneel 3, Linksens 18

Gembo: Goetgeluck 17, Vanaken 3, Wachowiak 9, Swinnen 9, Peeters 5, Goethaert 18, Renier 3, De Cock, Marien 14, Vermeesch 9, Mollekens.

(ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier