BM Waregem eenvoudig voorbij Antwerp Giants

Brecht Guillemyn maakte 20 punten voor BM Waregem. © Foto ELD

In Top Division Men 1 behaalde Bent Merkschoenen Waregem op eigen veld zijn vierde overwinning van het seizoen. Slachtoffer van dienst was Port of Antwerp Giants Two dat met 85-60 de boot in ging.

Waregem kon nog niet rekenen op Stan Naudts door een enkelblessure. De bezoekers gingen het best van start en liepen via Van De Broeck uit tot 9-19. Thomas Foucart vond het welletjes en knalde met enkele driepunters Waregem voor het eerst op voorsprong: 22-21. Beide teams gaven elkaar in de tweede periode geen duimbreed toe tot Brecht Guillemyn zijn duivels ontbond (18 punten in de eerste helft). Ruststand 49-34.

Na de koffie knabbelden de Giants stelselmatig hun achterstand weg. De kloof werd herleid tot 6 punten na 30 minuten, 62-56. Het sein voor Waregem op het gaspedaal volledig in te drukken. In amper enkele minuten tijd bedroeg de voorsprong terug 12 punten, 68-56. Het duurde bijna 7 minuten in de slotperiode vooraleer de bezoekers hun eerst score lieten optekenen vanop de vrijworplijn, 74-57. Foutenlast deed de voorsprong nog aandikken tot 25 punten. Youngster Giebe Debo mocht de 85-60-eindstand op het bord zetten. (ELD)

Quarterstanden: 24-21/49-34/62-56/85-60.

Speelden: De Lepeleire 11, Denoulet 3, Samaey 4, Steinbach 8, Guillemyn 20, Foucart 16, R. Naudts 4, De Clercq 3, Bruyneel 6, Vanbecelaere, Van Vooren 8, Debo 2.