BM Waregem dwingt belle af tegen KB Gistel Oostende

Brecht Guillemyn was goed voor 36 punten. © Bart

KB Gistel Oostende One kon ook in de halve finale van de play-offs in Top Division One zijn thuiswedstrijd niet winnen. Na de zege in Waregem op vrijdag verloor het zondagavond in eigen huis (74-83).

Kotrulja hield de thuisploeg tot 16-10 op voorsprong. Na de 22-22 forceerden D’Haens en Guillemyn de Waregemse voorsprong (22-27). Waregem controleerde en liep uit tot 30-42 via Samaey. Uitblinker Guillemyn, die de match zou eindigen met 36 punten achter zijn naam, zette de 39-50-ruststand op het bord.

Na de pauze leek er geen vuiltje aan de lucht voor de bezoekers. Op 3 minuten van het einde van het derde quarter stond het 44-56, maar dan pakte Gistel Oostende uit met een verschroeiende 18-0 tussenspurt naar 62-56. Guillemyn, wie anders, liet niet begaan (64-67). Tim Lambrecht dunkte de 71-71 op het bord, maar dan was het verhaal van de thuisploeg voorbij (71-82). Coach Rotsaert gooide op 2 minuten van het einde de handdoek al.

Dinsdagavond staat de beslissende partij in Waregem op de agenda. Wie wint, stoot door naar de finale tegen Gembo Borgerhout, dat in twee wedstrijden Gent Hawks uitschakelde.