BM Waregem boekt zege op het veld van Melsele

Brecht Guillemyn gaf na zijn blessure meteen zijn visitekaartje af. © ELD
Redactie KW

In Top Division Men 1 zegevierde Bent Merkschoenen Waregem op het veld van Remant Basics Melsele-Beveren One. Het werd 75-88. De club maakte ook bekend dat het de 21-jarige Giel Vanthournout vastlegde voor de komende twee seizoenen.

Waregem die terug kon rekenen op zijn kapitein Brecht Guillemyn, maar niet op Lars De Lepeleire, begon matig aan de partij (17-12). De thuisploeg maakte gretig gebruik van slap verdedigen en vooral Hockings profiteerde: 30-26 na 10 minuten. Een bom van youngster Justin Vanbecelaere bracht BM helemaal terug: 38-37. Guillemyn nam zijn ploeg op sleeptouw met zeven punten in enkele minuten met een bonus van drie eenheden als gevolg aan de rust: 45-48.

De manschappen van coach Olivier Foucart gingen na de break op hun elan door en bouwden hun voorsprong uit tot 53-69. De defensieve teugels bleven strak aangespannen, de kloof bleef op het bord bij het ingaan van de slotperiode. Melsele zette nog alles op alles en sloop terug in de wedstrijd met nog vier minuten op de klok: 73-79. Opnieuw puik verdedigingswerk legde de partij definitief in zijn plooi. Tweede zege op een rij voor Waregem die zijn plaats in de top vier blijft behouden.

Quarterstanden: 30-26/45-48/55-71/75-88

Speelden: Samay 18, Steinbach 16, Marien 2, Van Vooren 18, Feyers 4, Naudts, D’haens 5, Vanbecelaere 3, Bruyneel 3, Guillemyn 19.

Waregem maakte ook bekend dat het de talentvolle point guard Giel Vanthournout (21) aantrok voor twee seizoenen. De Torhoutenaar genoot zijn opleiding in de Oostendse basketbalschool en speelde er ook voor tweedeklasser KB Gistel Oostende One. Twee seizoenen geleden ruilde hij de kustploeg in voor eersteklasser Leuven Bears. Daar miste hij door de revalidatie na een operatie in het tussenseizoen de helft van de competitie. Na zijn terugkeer kwam hij slechts sporadisch op het terrein. Vanthournout tekende daarna een contract van twee seizoenen bij Willebroek maar komt dus na één seizoen dus over naar Waregem.

(ELD/foto ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier