Blue Cats Ieper kloppen Roeselare en winnen West-Vlaamse titel

In de laatste 10 seconden werd met een vrijworp beslist over winst.

De Wytewa dames Roeselare startten met 5 punten voorsprong, doordat ze in de competitie aantreden in de tweede landelijke klassen, en De Blue Cats van Ieper in eerste landelijke.

In de eerste 5 minuten van de wedstrijd haalde Roeselare de bovenhand en kon het de puntenkloof uitbouwen tot 9 punten. De Blue Cats konden dank zij enkele snelle aanvallen en een driepunten het eerste quarter alsnog afsluiten met een 19-15 achterstand.

In het tweede quarter bracht Ieper wat meer snelheid in de wedstrijd, maar Roeselare kon in eerste instantie goed weerstand bieden. Na 5 minuten kwamen de Blue Cats langszij met een driepunten, maar via strafworpen en een falende afwerking van BC Ieper kon Roeselare terug 5 punten uitlopen. Twee punten van Quirine Verstraete(BC Ieper) met daarop een strafworp liet de stand op 36-32 eindigen.

Wytewa Roeselare opende het derde qaurter met twee driepunters op rij. Ieper en Roeselare hielden het speeltempo hoog, maar langs beide kanten liet de afwerking het afweten. BC Ieper kon wel de achterstand terug naar 5 punten brengen, maar enkele afgewerkte aanvallen van Wytewa en twee reeksen vrijworpen voor BC Ieper brachten de stand op het einde van de derde quarter op 53-48.

Pippa Demeulenaere (BC Ieper) kon anderhalve minuut in het vierde qaurter de achterstand met twee punten verkleinen. Drie minuten later kwam Ieper de eerste keer op voorsprong door een vrijworpen van Quirine Verstraete, (53-55). 45 seconden voor het einde miste Ellen Godderis (Roeselare) haar twee vrijworpen en een fout op Emma van Tuyne die wel een vrijworp scoorde bracht Roeselare op twee punten achterstand. In de laatste 10 seconden besliste Quirina Verstraete met een vrijworp over winst voor de Blue Cats Ieper. Eindstand 59-63.