Bijna een double-double voor Marko Kuridza bij Oostende tegen Luik

Marko Kuridza (BC Oostende). © VDB

Zonder extra inspanningen heeft BC Oostende in Pepinster tegen Luik met 72-83 gewonnen. In dit back-to-back-weekend volgt zondagnamiddag om 15 uur al Oostende-Luik.

Driepunter van Mwema

Oostende opende heel goed (0-8) via de jonge papa Fieler, Kuridza en een zeer trefzekere Salumu. Oostende scoorde in het openingskwart (21-22) één puntje meer dan de thuisploeg en bewaarde dat verschil ook aan de rust (38-39). Via een zeer efficiënte Kuridza en een driepunter van Mwema had BCO opnieuw afstand genomen (30-37). Maar de kleine Jordan bij de Luikenaars infiltreerde keer op keer heel sterk en kon zorgen voor aansluiting aan de rust.

Het derde kwart was beslissend in deze wedstrijd. In dat wedstrijdschuifje haalden de kustjongens het met 13-21. De 21-23-score van het vierde kwart had weinig invloed op de 72-83-eindstand.

Puike prestatie van Marko Kuridza

Tegen de Luikse zoneverdediging konden Schwartz en Buza samen in het derde kwart drie driepunters binnenmikken (51-60). Luik profiteerde van slordigheden bij BCO om steeds weer opnieuw aan te klampen (66-71). Luik volhardde in zijn zoneverdediging. BCO kon via driepunters van Salumu en Schwartz toch zijn voorsprong vasthouden. Ook Kuridza bleef bij de pinken (61-68), maar uiteindelijk waren het de vrijworpen van Djordjevic die de wedstrijd bezegelden. Uiteindelijk werd het een eenvoudige zege van de leiders tegen Luik.

Bij Oostende sprong de prestatie van Marko Kuridza in het oog. Nipt haalde hij geen double-double. De Servische Kroaat was goed voor 17 punten (waarbij 8 tweepunters aan 100%), 9 rebounds en 2 assists. Ook Jean Salumu (19 punten, 2 rebounds en 1 assist) zette een keurige prestatie neer. De statistieken van Dusan Djordjevic vielen op, met 6 punten, 6 rebounds en 6 assists. De tien opgestelde spelers scoorden allemaal.