Belgian Lions zijn ook een maat te sterk voor IJsland

© BELGA
Redactie KW

De Belgian Lions hebben woensdag ook hun derde kwalificatiewedstrijd om deelname aan het Europees basketbalkampioenschap 2017 gewonnen. In de Lotto Arena in Antwerpen moest IJsland met 80-65 voor de bijl. Bij de rust stonden de Belgen 40-36 voor.

Maxime De Zeeuw was met 22 punten en 9 rebounds de uitblinker bij de Lions. Daarnaast bracht bondscoach Eddy Casteels Lionel Bosco (6 ptn), Retin Obasohan, Jean-Marc Mwema, Jonathan Tabu (12), Loic Schwartz (4), Jean Salumu (6), Kevin Tumba (9), Hans Vanwijn (2), Ioann Iarochevitch (8) en Vincent Kesteloot (11) in stelling.

In de andere wedstrijd in groep A leed Zwitserland een 76-80 nederlaag tegen Cyprus. De Belgen leiden met het maximum van 6 punten, voor IJsland (5), Cyprus (4) en Zwitserland (3). Eerder versloegen ze Cyprus met 65-46 en Zwitserland met 72-87. Hun volgende wedstrijd spelen ze zaterdag op verplaatsing bij Cyprus. Daarna volgen nog een thuismatch tegen Zwitserland (14/09) en een uitduel in IJsland (17/09). De zeven groepswinnaars en de beste vier tweedes plaatsen zich voor het EK 2017, dat in Finland, Israël, Roemenië en Turkije plaatsvindt. België probeert zich voor de vierde keer op rij te plaatsen voor het EK.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier