Belgian Cats zijn klaar voor het EK in Praag

09/06/17 om 17:02 - Bijgewerkt om 19:45

Zaterdag spelen de Belgian Cats in Ieper nog een uitwuifwedstrijd, vrijdag werd een laatste training in Kortrijk afgewerkt. Daarna trekken de nationale basketbaldames naar het Tsjechische Praag, waar ze voor het eerst in tien jaar het EK betwisten. En dat met een team dat voor de helft West-Vlaams is en ook een West-Vlaamse coach heeft.

De twaalfkoppige selectie voor het EK in Praag, dat tussen 16 en 25 juni betwist zal worden, is al een tijdje bekend. Ze is voor de helft West-Vlaams en voor het eerst werd ook quasi de hele voorbereiding in onze provincie afgewerkt. Er werden oefenwedstrijden in Kortrijk en Wevelgem afgewerkt, tussendoor was er een tornooi in Italië. Zo hoopt de Ieperse coach Philip Mestdagh zijn dames op scherp te krijgen voor het eerste EK in tien jaar. Veel ervaring heeft de jonge groep daar niet, er wordt dan ook naar ouderdomsdeken Ann Wauters gekeken om haar routine in de strijd te gooien. Al herbergt deze selectie heel wat talent dat aan jeugdkampioenschappen heeft deelgenomen en daar ook medailles heeft gewonnen.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!