Belgian Cats treffen Spanje in halve finale

22/06/17 om 21:25 - Bijgewerkt om 21:24

De Belgian Cats nemen het zaterdag in hun halve finale op het EK basketbal voor vrouwen in de Praag Arena op tegen Spanje.

Belgian Cats treffen Spanje in halve finale

Belgian Cats wonnen donderdag tegen Italië. © Belga

De vicewereld- en vice-olympisch kampioen was donderdag in zijn kwartfinale een klasse te sterk voor Letland: 67-47 (rust: 38-22). Spanje, de Europese kampioen van 2013 en 1993, was als gastland al zeker van een ticket voor het WK van volgend jaar. Daardoor plaatst de top zes van het EK zich rechtstreeks voor het wereldkampioenschap.

Eerder op de dag verzekerden de Belgische basketbalvrouwen zich van een ticket voor de halve finales. De speelsters van coach Philip Mestdagh haalden het in hun kwartfinale van Italië met 79-66. In de groepsfase hadden ze op speeldag drie met 62-58 de maat genomen van Letland.

De Belgian Cats speelden vijf keer tegen Spanje, maar konden nog nooit winnen. In de voorbereiding op het EK gingen de Belgen begin juni met hun sterkste veldbezetting twee keer onderuit tegen de basketbalgrootmacht (59-69 en 48-87). De Spaanse vrouwen van succescoach Lucas Mondelo speelden toen zonder Sancho Lyttle, die op het EK gemiddeld 16,7 punten en 10,7 rebounds laat optekenen.

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!