Belgian Cats spelen volgend jaar het WK basketbal op Tenerife

© BELGA
Redactie KW

Het wereldkampioenschap basket voor vrouwen zal volgend jaar op het Canarische eiland Tenerife plaatsvinden. Dat heeft de Spaanse basketbond (FEB) woensdag bekendgemaakt. De Belgian Cats zullen op het toernooi hun debuut maken.

Spanje wist al eerder dat het land het WK mocht organiseren, maar heeft nu met Tenerife de exacte locatie vastgelegd. Speelsteden zullen La Laguna en Santa Cruz worden. Op het tornooi zullen zestien landen strijden om de wereldtitel. België heeft, na een derde plaats op het EK in Tsjechië afgelopen juni, zijn ticket al beet. Het is de eerste keer uit de geschiedenis dat ons land, zowel bij de mannen als vrouwen, zich kan plaatsen voor de eindronde. Jeugdploegen van de Belgian Cats namen in het verleden wel al viermaal deel aan een WK.

Naast België hebben ook al Frankrijk, Griekenland, Turkije en Letland de kwalificatie afgedwongen, net als titelhouder de Verenigde Staten. Europees kampioen Spanje is als organisator rechtstreeks geplaatst. Het WK zal van 22 tot 30 september 2018 plaatsvinden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier