Belgian Cats openen het EK met nipte zege tegen Montenegro

16/06/17 om 14:38 - Bijgewerkt om 14:42

De Belgische basketbalvrouwen hebben hun eerste wedstrijd op het EK in het Tsjechische Praag afgesloten met een krappe overwinning. Tegen Montenegro haalden de Belgian Cats het vrijdag met 66-64.

Belgian Cats openen het EK met nipte zege tegen Montenegro

Julie Vanloo, Emma Meesseman, Antonia Delaere, Kim Mestdagh en Ann Wauters in bespreking. © BELGA

De Belgen namen, onder leiding van de Ieperse tandem Emma Meesseman-Kim Mestdagh, meteen het initiatief en stonden na het eerste quarter 25-13 voor. Ook in het tweede quarter hielden de withemden de voorsprong vast. België mocht zo gaan rusten met een marge van negen punten (40-31). Na de pauze duurde het even voor de motor van de Cats weer aansloeg. Montenegro naderde tot op enkele punten, maar uiteindelijk namen de Cats opnieuw de bovenhand. Aan het einde van het derde quarter stond het 52-46. In het vierde en laatste quarter groeide de partij uit tot een echte thriller. Montenegro kwam op 14 seconden van het einde terug tot op amper één puntje, maar de kloof dichten lukte niet. Uiteindelijk wonnen de Cats met 66-64.

Meesseman topschutter

Kim Mestdagh kroonde zich met 19 punten tot topschutter, voor Emma Meesseman (18 ptn), Marjorie Carpreaux (12 ptn) en Ann Wauters (8 ptn). In het verliezende kamp scoorde Angelika Robinson net als Mestdagh 19 punten. Zaterdag speelt de Belgische selectie in groep D om 15 uur tegen favoriet Rusland, maandag wacht om 12.30 uur een treffen met Letland. De eerste van de poule mag rechtstreeks naar de kwartfinales, nummers twee en drie spelen barrages.

Emma Meesseman was topschutter met 19 punten.

Emma Meesseman was topschutter met 19 punten. © BELGA

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!