Belfius Namen sleept belle uit de brand tegen DS Waregem

Lara Gaspar was in goeie doen voor DS Waregem. © EL

In de halve finale van de play-offs is Declercq Stortbeton Waregem er niet in geslaagd om de klus in twee wedstrijden te klaren tegen Belfius Namur Capitale. In Namen ging het met 84-68 de boot in, waardoor we zondag in De Treffer een belle krijgen.

Miljkovic opende voor de thuisploeg de score. La Toya Drake bracht de score onmiddellijk in evenwicht en zo bleef het tot 12-12. Via Lara Gaspar sloeg Waregem dan toch een kloofje van 5 punten, 20-25. In de tweede periode bedroeg de voorsprong van de West-Vlamingen maximaal zes punten.

Onder impuls van Mayombo klom Namen met nog drie minuten voor de rust voor het eerst terug op voorsprong, 37-36. Antonia Delaere bracht haar team 8 punten voor, maar Sien Devliegher milderde tot 49-43 aan de rust. Na de pauze bouwde de thuisploeg zijn voorsprong stelselmatig uit tot 11 punten bij het ingaan van de slotperiode. Ook daarin domineerde Namen het gebeuren, waardoor het vrij makkelijk een derde en beslissende wedstrijd afdwong. Afspraak zondag om 17 uur in De Treffer.

Quarterstanden: 25-28/49-43/65-54/84-68

Speelden: Rosseel 12, Celus 7, Dowdell 19, Drake 7, S. Devliegher 6, Nauwelaers 6, Lemmens, Capoen 1, Gaspar 10, E. Devliegher 6.