Belangrijk duel voor Babette De Staelen en KBOB

"Hopelijk trekken we in de resterende wedstrijden nog wat recht", stelt Babette De Staelen. (Foto BV)
Redactie KW

KB Oostende Bredene verloor afgelopen weekend op bezoek bij Dessel-Retie en miste daarmee een unieke kans om weg te komen van de voorlaatste plaats in de klassering. Daartoe krijgt de ploeg van coach Flore Pottelancie dit weekend een nieuwe kans, want Jeugd Gentson Two, dat evenveel overwinningen telt als KBOB, komt dan naar Bredene afgezakt.

Tegen Dessel-Retie kwam KBOB moeilijk tot scoren (58-47). “De wedstrijd is inderdaad niet verlopen zoals we het eigenlijk een beetje gehoopt hadden dat het zou lopen”, klinkt het ontgoocheld bij Babette De Staelen. “Defensief zat het allemaal behoorlijk goed, maar aanvallend was het niet wat het zou moeten zijn. Met 47 punten op het einde van de match kan je uiteraard geen wedstrijd winnen. We zaten eigenlijk nooit in ons spel en kwamen haast niet tot scoren. Het was een match die enorm belangrijk was voor ons, eentje die we zeker konden winnen. En achteraf bekeken hadden we die moeten winnen. We hebben daartoe zeker de kansen gekregen, maar het is niet gelukt.”

Voorsprong nemen

Ook dit weekend staat een heel belangrijke wedstrijd op de agenda voor KBOB. Dan komt Jeugd Gentson naar Bredene. De Oost-Vlamingen staan net naast KB Oostende Bredene in de rangschikking. De winnaar van dit duel doet dan ook een gouden zaak. “De volgende match is een heel belangrijke tegen Jeugd Gentson”, gaat De Staelen verder. “We moeten van hen winnen om in het klassement een match voorsprong op hen te nemen. We zullen ons uiterste best doen en moeten spelen als een team om een kans te maken op de overwinning. Het wordt niet gemakkelijk, maar dat kan je dit seizoen van geen enkele wedstrijd zeggen. Toch zien we mogelijkheden en die moeten we ten volle benutten.”

“Tegen Gentson zien we mogelijkheden en die moeten we benutten”

Net als voor haar team liep het seizoen van De Staelen niet zoals verwacht werd. “Het loopt inderdaad veel minder dan ik had durven dromen. Persoonlijk had ik geregeld last van enkelblessures en dat maakt het er allemaal niet eenvoudiger op. Ik had ook verwacht dat we het als ploeg toch wat beter gingen doen dan de huidige plek in de rangschikking. Hopelijk trekken we dat in de resterende wedstrijden nog wat recht. Ik blijf graag bij KBOB, maar zou dat wel heel graag in eerste landelijke zien. Als het toch degradatie naar tweede landelijke wordt, dan zal ik toch eens nadenken daarover en zien wat we eventueel kunnen doen. Maar laat ons maar ervan uit gaan dat dit niet nodig zal zijn.”

(BV)

Zondag 18 maart om 17 uur: KB Oostende Bredene – Jeugd Gentson Two.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier