Bekerderby tussen Sijsele en KB Gistel Oostende wordt nog even uitgesteld

Kris De Pauw © VDB
Redactie KW

Basket Sijsele A moet nog even wachten op de verhoopte partij tegen KBGO A in de Beker van Vlaanderen. De kustploeg moest dit weekend niet spelen tegen Tongeren omdat de Limburgse club nog altijd een uitspraak van de Vlaamse Basketballiga afwacht na de match in de voorronde van de beker tegen Soba Antwerpen B.

Basket Sijsele ging vlot voorbij Leuven B, dat nochtans met tien punten voorsprong startte aan de match : 61-74 werd het. Maar Sijsele zit nog met vraagtekens. In de volgende ronde is het nog onzeker tegen wie de ploeg van Kris De Pauw zal uitkomen. Een West-Vlaamse derby is alvast nog in de maak. KB Gistel Oostende A speelde dit weekend niet zijn wedstrijd tegen Tongeren A voor de 16de finales van de Vlaamse Beker omdat de Limburgse club nog altijd een uitspraak afwacht na de match tegen Soba Antwerpen B, bij wie een niet-speelgerechtigde speler op het wedstrijdblad stond. Aangezien de VBL nog geen uitspraak heeft gedaan in deze zaak is het nog onduidelijk wie de volgende tegenstander van KBGO A wordt.

Als KBGO A wint van Tongeren of Soba Antwerpen B en daarna ook Soba Antwerpen A klopt, komt het uit tegen Sijsele voor een regelrechte West-Vlaamse derby. (NDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier