Bekende basketcoach Wally Ideler is overleden

Wijlen Wally Ideler. © GDM
Redactie KW

Basketbalcoach Wally Ideler is maandag overleden. Hij was het afgelopen seizoen coach van de dames van BC Knokke-Heist. Eind dit seizoen zou hij Knokke na 40 jaar verlaten voor Blankenberge.

De laatste weken had Wally al te kennen gegeven dat hij de strijd aan het verliezen was en dat het einde nakende was. “Vorige week stonden we nog bij elkaar op een receptie en hadden we nog een fijn gesprek. Maar je zag toch wel dat hij het moeilijk had,” zegt Immanuel Anthierens, voorzitter van BC Knokke. “Doordat we onze tweede damesploeg dit seizoen niet meer zouden laten aantreden, hadden we onze samenwerking tijdelijk stopgezet. Maar toch valt dit verlies erg zwaar voor onze club. Zeker als je weet dat hij, weliswaar met enkele onderbrekingen, bijna veertig jaar het beste van zichzelf heeft gegeven als speler of coach. Voor ons zal hij een grote leegte nalaten.”

Bart Van Besien is nu coach bij Dames Basket Brugge maar kende Wally op en naast het veld. “Eerst in Knokke, later in Duinbergen proefden we samen van de overwinningen en likten we onze wonden na onze verliespartijen. Maar hij gaf ons bovenmenselijke krachten om ons boven onszelf te laten uitstijgen. Toch bleef hij altijd de eenvoud zelve. Ik zag ernaar uit om in het komende seizoen tegen hem te coachen. Wat ik altijd zal onthouden, is dat hij een man was met rede en visie.”

(GDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier