Bebita Eernegem kan rekenen op broers Christiaen

Simon en Thomas Christiaen. Tussen hen: moeder Myriam Goegebeur. © Foto Coghe
Redactie KW

Bij Bebita Eernegem spelen de broers Thomas en Simon Christiaen dit seizoen voor het eerst samen in de One. Ook mama Myriam Goegebeur is niet weg te slaan van het basketbalgebeuren en zetelt in het bestuur van de club.

De familie Christiaen ademt basketbal en dan vooral Bebita. “Ik ben ondertussen negentien jaar geleden beginnen basketten bij Bebita Eernegem”, vertelt Thomas Christiaen. “Ik had een paar vrienden die basketbal speelden en zo ben ik ook in de sport gerold. Mijn broer Simon speelt ook van jongsaf bij Eernegem, maar hij maakte ook eens een uitstapje van zeven jaar naar Racing Brugge, tot vorig seizoen.”

“Het is bijzonder en tof om samen met je broer te basketten”

“Het is dit jaar de eerste keer dat we samen bij de eerste ploeg spelen, in tweede provinciale. We spelen op verschillende posities, waardoor we geregeld samen op het terrein staan. Het is iets heel bijzonders en tegelijkertijd ook tof om samen met je broer te kunnen spelen. Ook mijn ma is verzot op basketbal. Ze is al jarenlang actief bij Bebita Eernegem, ze doet de tafel van de eerste ploeg en zit ook in het bestuur van de club.”

De broers Christiaen vinden mekaar heel vlot op het terrein en dat stuwt de hele One-ploeg zeker naar een hoger niveau. “Het is voor Eernegem het eerste jaar dat we in tweede provinciale uitkomen”, gaat Simon verder.

“We zullen zeker het behoud dit jaar realiseren”

“Bebita veroverde via een ongelofelijke reeks overwinningen vorig jaar de titel in derde provinciale. Dit jaar was de doelstelling om het behoud in tweede provinciale te realiseren en ik ben er zo goed als zeker van dat dit ons zal lukken. We hebben al een mooi aantal zeges geboekt, nog enkele en we hebben er voldoende om zeker te zijn van een verlengd verblijf in deze competitie.”

“Mijn broer en ik spelen al van kinds af samen in de ploeg. Collectief hebben we ontzettend veel aan elkaar. In alle ploegen waarin we in het verleden al speelden, was de sfeer uitstekend en dat draagt zeker bij tot de behaalde resultaten. We hebben ook altijd de nodige ambities gehad. Dus verwacht ik ook dat we met ons team in de volgende jaren zeker nog enkele kampioenentitels in de wacht weten te slepen. Ik ben bij Bebita Eernegem altijd heel gelukkig geweest en we krijgen het nodige vertrouwen van de trainers. Hopelijk blijft dat nog lang zo en kan ik dat allemaal samen met mijn broer beleven.” (BV)

Zaterdag 17 februari om 18 uur: BBC De Westhoek Zwevezele Two – Bebita Eernegem One

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier