BC Telenet Oostende verliest van Poolse opponent Turow Zgorzelec

Redactie KW

Oostende heeft woensdag zijn derde wedstrijd in de tweede groepsfase van de Eurocup basketbal voor mannenteams met 99-71 verloren van het Poolse Turow Zgorzelec.

“Zes minuten hebben we geconcentreerd gespeeld zoals het hoort en daarna was het een ramp”, stelde Dario Gjergja, coach van landskampioen BC Oostende na de pandoering op het veld van het Poolse Turów Zgorzelec in de derde wedstrijd van de Last 32 in de Eurocup.

De cijfers liegen er niet om. De Poolse starting five liet 62 punten noteren tegenover de magere 27 punten bij BCO. Turów gooide maar liefst vijftien bommen door het net waar de geelhemden op twee driepunters van Serron bleven steken. Op elke linie werd het jonge Oostende overklast door de ervaren Polen die dit seizoen uit een loodzware poule in de Euroleague werden gebonjourd. BCO begon degelijk en zette meteen een achtpuntenkloof op het bord, maar de thuisploeg nam het commando daarop meteen over om het niet meer uit handen te geven. Chylinski zette de arena in vuur en vlam met zes bommen en werd de absolute uitblinker met 28 punten, geruggesteund door een ijzersterke Kulig.

)

BC Telenet Oostende verliest van Poolse opponent Turow Zgorzelec


© BELGA

Na de 50-36-ruststand profiteerde Turów optimaal van het gebrek aan intensiteit bij onze landskampioen dat van het parket werd gespeeld. Zo ging het van kwaad naar erger bij 68-48 waarna kapitein Djordjevic zijn vijfde fout kreeg. Oostende wist niet meer van welk hout pijlen te maken en kreeg net geen century om de oren bij de 99-71-eindstand. Een serieuze dreun voor BCO dat een positief saldo behoudt in de stand met twee zeges en één nederlaag. Het krijgt daarbij het gezelschap van Turów en Vilnius, dat Sevilla versloeg met 100-78.

(SD)

>> Turów Zgorzelec – BC Oostende 99-71 (26-20, 24-16, 23-18, 26-17)

Turów Zgorzelec: Taylor 13, Collins 12, Zigeranovic 4, Chylinski 28, Dylewicz 5, Karolak 0, Kulig 19, Moldoveanu 16, Czyz 2

BC Oostende: Wilkinson 2, Marnegrave 4, Serron 6, Ponitka 6, Boukichou 9, Berggren 10, Marelja 6, Muya 2, Salumu 0, Djordjevic 4, Prince 22

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier