BC Telenet Oostende speelt opnieuw de bekerfinale

Rasko Katic (links) en Justin Cage vechten voor de bal. © BELGA
Redactie KW

Na een knappe tweede helft won Oostende zondagavond ook de terugmatch van de halve finales van de beker van België met 82-73. Door de 74-96-zege op vrijdag had Oostende een flinke optie op het finaleticket genomen.

Oostende nam in het openingskwart even afstand (11-4), maar na tien minuten bleven hiervan maar een viertal puntjes over: 22-18. Gillet bracht Oostende 29-20 voorop, maar Fields en Cage (elk 3 op 3) deden de score in amper drie minuten kantelen tot 33-34 in de 17de minuut. Katic, stevig tegen Fields, zette een tandje bij zodat Oostende met het kleinste verschil (40-39) naar de kleedkamers trok.

Driepunters van Nichols, Collins en Lasisi brachten Bergen 47-49 voorop. Het werd heet in de arena toen Katic bij 50-54 niet voorbij Gorgemans raakte. Protest naar de mannen in het grijs kostte Gjergja (ref Denis) en Katic (ref Geller) elk een technische fout. De heisa hielp de bezoekers niet. Aan het halfuur leidde Oostende met 59-55. Twee bommen van Gillet brachten het eerste tienpuntenverschil (65-55) van de avond op het bord. Salumu, Gillet en Boukichou duwden in één adem door tot 72-55. De verdienstelijke Renards kropen wel nog onder de tienpuntengrens, maar ze konden Seerron en co niet meer bedreigen. Gillet scoorde 19 punten aan 90 procent, Marnegrave deelde 6 assists uit en Boukichou plukte 11 rebounds. In het vierde kwart had Salumu verzorging nodig. Eerder in de match had hij een slag op de keel geïncasseerd en dat bezorgde hem duizeligheid. Archie speelde slechts drie minuutjes want hij liep een lichte voetverzwikking op.

Oostende speelt zaterdagavond 12 maart in Vorst Nationaal de finale om de beker van België tegen Antwerp Giants. Het wordt de vierde cupfinale op rij voor BCO. (PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier