BC Telenet Oostende smeert Antwerp Giants zijn eerste nederlaag aan

BC TELENET OOSTENDE - ANTWERP GIANTS Jason Clark zet druk op Dusan Djordjevic © VDB

Op de achtste speeldag heeft titelverdediger BC Oostende, na een spannend slotkwart, leider Antwerp Giants zijn eerste nederlaag toegediend. Dusan Djordjevic (14 punten, 10 assists, 4 rebounds en 4 steals) was de uitblinker van het kampioenenteam in de 90-85-zege.

De topper was een heel fysiek duel waarin het verschil in het eerste kwart tot 25-22 beperkt bleef. Oostende duwde via Djordjevic, Katic, Salumu en Newbill naar 39-24 door. De Giants reageerden goed maar de eerste helft eindigde met een incident. Bij de laatste aanval van Oostende ging Salumu na een slag van Enobakhare neer. De refs floten dit wedstrijddeel af en bestraften Enobakhare niet. Wel kenden ze de protesterende coach Gjergja een technische fout toe.

Zo startte de tweede helft onder hevig protest van de Oostendse spionkop. Smith opende met een vrijworp, Ware benutte de extra aanval, Salumu stond met een neusmasker op het terrein en de score was bijna in evenwicht: 47-46. Oostende bouwde via 54-48 een nieuwe voorsprong uit: 71-60 aan het halfuur. De kustploeg verbreedde het verschil tot 81-65. Antwerp Giants gaf niet op en zette de match via een 0-10 opnieuw in vuur en vlam. Ware en Smith sleurden de Giants zelfs naar 86-84, maar Salumu en Djordjevic hielden de winst aan de kust. (PR)