BC Telenet Oostende neemt leidersplaats in

Op de tiende speeldag van het seizoen heeft Oostende een verdiende zege behaald in Bergen.

Katic, die de openingskorf aantekende, Gillet en Djordjevic openden het duel met een indrukwekkende 0-8. Na het eerste kwart leidde Oostende met 7-17. Na de rust (25-34) hield Oostende de voorsprong gaaf tot 33-43.

Aan het halfuur voelden de Borains via 39-46 Oostende binnen handbereik: 45-49. Bij aanvang van het vierde kwart namen Kuridza, Salumu en Boukichou meteen afstand van de thuisploeg: 45-55. Bergen naderde nog even tot 51-57, waarna Mwema, Salumu en Djordjevic opnieuw de tienpuntengrens overschreden: 51-64. De winnaar was gekend.

Katic (13), Djordjevic (12) en Kuridza (9) waren de Oostendse topscorers.

In combinatie met de nederlaag van Antwerp Giants bij buur Kangoeroes Willebroek brengt deze zege Oostende mee aan de leiding naast de Antwerpenaars.