BC Telenet Oostende kwalificeert zich vlot voor halve finale

Dusan Djordjevic en zijn maats kwamen zondag nooit echt in de problemen. De halve finale is een feit. © BELGA

Met nog vier punten meer dan in de heenwedstrijd heeft bekerhouder BC Telenet Oostende ook zondagnamiddag in de terugmatch Bergen opzij geschoven. In de Borinage wonnen Djordjevic en co met 70-84.

Bommen waren de openingskorven van zowel het eerste als het tweede kwart. Djordjevic zorgde voor 0-3, Gillet voor 17-20. Met vijf punten op rij (een bom en twee vrijworpen) realiseerde Keselj het eerste echte verschil: van 26-27 naar 26-32. Kuridza, Djordjevic en Newbill hielden het momentum langer vast: 26-39 na 19′.

In de laatste minuut verdubbelde Lasisi zijn puntenaantal van 7 naar 14. Hij scoorde een lay-up, twee vrijworpen en een bom op het eindsignaal. Meteen was de dertienpunten-voorsprong van 26-39 iets meer dan gehalveerd: 33-39 aan de rust.

Tot 23 punten verschil

Met een bom van Gillet (5 op 7 driepunters zondagnamiddag) stond na 25’40” al een twintiger (35-56) op het bord. Katic dunkte na 27’08” naar 35-58, het maximaal verschil van deze namiddag. De Borains knaagden nog aan die achterstand. Maar na anderhalve minuut in het vierde kwart stak Keselj na twee omgezette vrijworpen bij 46-65 opnieuw zijn hand naar de twintiger uit. Een vrijworp van Boukichou tekende bij 60-80 de twintiger aan. Kesteloot verhoogde het verschil tot 60-82. Daarna milderden de thuisspelers de score nog wat.

In de halve finales, ook in een back-to-back-weekend, speelt Oostende tegen Brussels, dat Leuven Bears uitschakelde.