BC Telenet Oostende aast op tiende Supercup

Dusan Djordjevic en co gaan zaterdagavond voor de tiende Supercup. © (Foto VDB)
Redactie KW

Zaterdagavond, met opworp om 20.30 uur, strijden landskampioen-bekerwinnaar BC Telenet Oostende en verliezend bekerfinalist Antwerp Giants in de Versluys | Dôme in Oostende om de Supercup.

De kustploeg is aan zijn 23ste finale toe en won al negen Supercups. Antwerp Giants dat aan zijn vierde finale toe, telt al één Supercup-zege, overigens na een tweepuntenzege tegen Oostende. De Zeekapiteins missen Pierre-Antoine Gillet (voetzool), Nedim Buza (scheenbeen- en kuitbeenbreuk) en Sam Hemeleers (duimverzwikking). Antwerp Giants mist Christophe Beghin (elleboog).

BC Oostende is de meest aanwezige finalist in de geschiedenis van de Supercup, maar de kustjongens grepen ook vaak naast deze trofee. Op 22 Supercup-matchen trok BCO negen keer aan het langste einde. Hiermee is BCO wel recordhouder. Van die negen Supercup-triomfen wonnen de Zeekapiteins bovendien tegen acht verschillende tegenstanders: in 1981 tegen Hellas Gent, in 1982 tegen Aarschot, in 1988 tegen Maccabi Etterbeek, in 1989 tegen Racing Mechelen, in 1998 tegen Charleroi, in 2000 tegen RB Antwerpen, in 2006 tegen Bergen, in 2014 tegen Antwerp Giants en in 2015 tegen Luik.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier