BC Oostende zet puntjes op de i met verpletterende zege tegen Bergen

© VDB
Redactie KW

Na het eerste quarter stond het al 32 – 6 voor Oostende, het werd uiteindelijk 95-54

Landskampioen en bekerwinnaar BC Oostende heeft in zijn eerste thuismatch meteen de puntjes op de i gezet na de uitschuiver op de openingsspeeldag vorige week vrijdag in Brussels.

Het team van coach Dario Gjergja schoot furieus uit de startblokken tegen vicekampioen Bergen en stond na 5′ spelen reeds 16-0 voor. De blauwe vossen speelden werkelijk niks klaar en zagen hoe Oostende aan een ongezien percentage bleef afwerken. De bezoekende supporters moesten maar liefst 7’35 wachten op een eerste korf van Archibeque. Niet toevallig na de eerste misser van de match bij de kustploeg op naam van Katic vanaf de vrijworplijn. Het zou ook de enige miskorf zijn in het eerste kwart dat eindigde op 32-6.

In het begin van het tweede luik veerden de Walen even recht toen ze de kloof enigszins konden dichten. Bij 36-22 vond Gjergja het echter welletjes en na een dubbele time-out stond er opnieuw geen maat op zijn manschappen. Zo stuwde het in geen tijd door naar 56-26 met een driepunter op de buzzer van generaal Djordjevic.

Duizelingwekkende statistieken met een schotpercentage van 82% bij Oostende na slechts vijf missers, in tegenstelling tot de 33% bij Bergen waarvan de basisvijf een povere twee punten liet optekenen. De tweede helft was logischerwijze een maat voor niks. In een weinig boeiend derde kwart kon Oostende de kloof zowaar nog vergroten naar 73-37. In het slotkwart bood Gjergja de jongeren Sam Hemeleers en Tim Lambrecht de kans om hun talent te etaleren aan het publiek. Samen met Serron, Boukichou en uitblinker Buza stond nagenoeg het jongst mogelijke BCO op het parket. De wedstrijd eindigde met een heuse veertiger op 95-54.

Zaterdag speelt Oostende zijn derde match in en tegen Kangoeroes Basket Willebroek.

(Steve Dinneweth)

>> Quarters: (32-6 (!), 24-20, 17-11, 22-17)

BC Oostende: Lambrecht 1, Serron 13, Hemeleers 0, Buza 14, Marnegrave 2, Gillet 7, Salumu 4, Katic 15, Boukichou 15, Djordjevic 8, Archie 2, Gibson 14

Bergen: Archibeque 12, Arnold 4, Bucknor 10, Cage 3, Houdart 7, Collins 2, Bosco 9, Gorgemans 4, Nichols 3

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier