BC Oostende wint van Okapi Aalstar en staat op één zege van nieuwe landstitel

Ryan Thompson met de korf © VDB
Redactie KW

In de finale van de play-offs staat het 2-1 voor BC Oostende. De kustploeg won donderdagavond de derde match met duidelijk verschil van Okapi Aalstar. BCO moet nu nog één keer winnen om een nieuwe landstitel te vieren.

En deze derde match van deze best-of-five kreeg hoog bezoek. De Rode Duivels brachten zowaar een bezoekje aan de Sleuyter Arena. De nationale ploeg is bezig aan een stage in Knokke en maakte maar al te graag de trip naar Oostende. Dat inspireerde de Oostendenaars, want al snel stond het 7-0. Okapi Aalstar knokte zich toch in de partij, maar Ryan Thompson en Wes Wilkinson waren outstanding in het eerste quarter (20-15), waarin de meeste aandacht naar de Rode Duivels ging.

In het tweede quarter diepte BC Oostende, met een sterke Khalid Boukichou op dat moment, de score verder uit. Een vreemde technische fout voor Veselin Petrovic bracht Okapi echter weer volledig in de match. Aan de rust stond het 44-36.

In het begin van de tweede helft kreeg Ian Hanavan een technische fout aangesmeerd en deze keer profiteerde BCO. In een mum van tijd stond het 53-38. Onder impuls van een sterke Jared Berggren onder de korf liep de score zelfs op tot 68-46 na 28 minuten en was de match eigenlijk al gespeeld. Na drie quarters stond het 73-48.

In het vierde quarter vierde BC Oostende de teugels, maar de match eindigde toch met een ruim verschil : 91-64.

Zaterdag is er het vierde duel in Aalst. Wint BCO, dan viert het voor de vijftiende keer al de landstitel. Bij een nederlaag volgt er op pinkstermaandag nog een ultieme herkansing in Oostende.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier