BC Oostende wint van Bergen en viert opnieuw de landstitel

© BELGA
Redactie KW

De kustploeg klopte woensdagavond Bergen met 59-71 en haalde zo zijn derde zege in de finalereeks. Het is de vierde landstitel op rij, de zestiende in totaal.

BC Telenet Oostende moest even zoeken in de aanvangsfase, maar door het sterke duo Dusan Djordjevic-Khalid Boukichou spurtte BCO plots weg. Bergen kon de schade beperken : 16-20 na het eerste quarter.

Invallers Jean Salumu en Niels Marnegrave deden het uitstekend en met een dunk van Dominique Archie stond het plots 19-29 voor BCO. Bergen klampte aan, maar kwam amper dichter. Ruststand : 31-42.

Vooral defensief sterk

BCO hield het hoofd koel in het begin van het derde quarter en het speelde vooral defensief sterk op dat moment. Bergen scoorde dat quarter slechts acht punten. Bij BCO heerste en verdeelde Dusan The General als vanouds. 39-54 stond het al na het derde quarter.

Feestje ingezet

Het vierde quarter begon met een lay-up van Jared Berggren. Het was het sein voor de BCO-fans om het feestje in te zetten, de Bergense fans bleven muisstil. Bergen naderde nog even, maar BCO gaf het niet meer uit handen. Uiteindelijk eindigde de match op 59-71.

Voor BC Oostende is het de vierde titel op rij, de zestiende in totaal. En dat is een historische titel. Tot woensdag was Mechelen mederecordhouder met 15 landstitels. Sinds woensdagavond is BCO dus ook officieel alleenheerser van het Belgische basketbal.

(OVG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier