BC Oostende wint sleutelmatch in Eurocup

© VDB
Redactie KW

BCO heeft woensdagavond op de derde speeldag in groep B van de Eurocup basketbal met 67-75 gewonnen bij het Duitse Artland Dragons Quakenbrück.

Landskampioen BC Oostende heeft zijn eerste zege in de Eurocup beet. Na de nederlaag op het veld van Dijon en in eigen huis tegen Gran Canaria won het team van coach Dario Gjergja woensdagavond in en tegen het Duitse Artland Dragons Quakenbrück. Een interessant duel met het oog op de vierde plaats die recht geeft op Europees overwinteren. In de voorbereiding was Oostende reeds tweemaal de betere van de Duitsers (62-97 en 88-83). Dankzij deze belangrijke uitzege bekleedt BCO momenteel de derde plaats in groep B.

De thuisploeg begon furieus en liep uit naar een 7-2-voorsprong, maar Oostende was niet onder de indruk en zette de situatie meteen recht met een eerste voorsprong na een bom van Wilkinson (9-10). In geen tijd zorgden de geelhemden voor een kloofje bij het einde van de eerste periode (11-19), goed voor een tienpuntenbonus bij aanvang van het tweede quarter. Een 12-4-tussenspurt bracht de Duitsers, onder impuls van Thomas, echter terug naar twee punten (23-25). JP Prince, dé man in vorm bij BCO en opnieuw topschutter met 18 punten, liet niet begaan. Geruggesteund door een nieuwe driepunter van Wilkinson wees het scorebord 31-38 aan bij de rust.

Hetzelfde spelbeeld in de tweede helft, waarin Quakenbrück opnieuw hard van leer trok. Met een 10-2-inhaalmanoeuvre nam King zijn team op sleeptouw en bracht hij eigenhandig de spanning terug in de match (43-44). Een sterke Muya en de ingevallen Boukichou diepten de voorsprong meteen weer uit naar tien punten. Twee bommen van Salumu vormden een brug naar het slotluik bij 47-59 en even later een maximale bonus van vijftien punten (51-66), wat de partij in een definitieve plooi legde. De Duitsers kwamen nog even de neus aan het venster steken, maar dankzij een tactische time-out van Gjergja kon Oostende de controle behouden en met een knap resultaat huiswaarts keren. In de overige partijen in de groep won Lyon van Cantù (78-70) en ging Gran Canaria winnen in Dijon (69-71). Zaterdag speelt BCO op het veld van Bergen. Woensdag volgt het Europese thuisduel tegen het Lyon Villeurbane van NBA-ster Tony Parker.

(SD)

Artland Dragons – BC Oostende 67-75

(11-19, 20-19, 14-18, 22-19)

Artland Dragons: Mc Cray 3, King 18, Doreth 0, Holston 11, Seiferth 6, Grunheid 2, Thomas 9, Graves 3, Hill 9, Horner 4, Toppert 2

BC Oostende: Muya 9, Wilkinson 8, Gillet 7, Salumu 6, Djordjevic 5, Berggren 4, Serron 2, Echenique 0, Marnegrave 3, Ponitka 5, Boukichou 8, Prince 18

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier