BC Oostende wint overtuigend van Kangoeroes Willebroek

Met een overtuigende deeloverwinning in elk quarter heeft Oostende op bezoek bij Kangoeroes Willebroek een duidelijke streep onder zijn drie nederlagen op rij getrokken. BCO won met 70-100.

In het eerste en het tweede kwart bouwden de Zeekapiteins kloofjes van drie en vier punten uit. Dat resulteerde in een 37-44-voorsprong aan de rust. Vanaf 13-16 had Oostende de leiding in handen. De maximale voorsprong in de eerste helft bedroeg tien punten, 26-36 na zestien minuten.

De kustploeg baskette verschroeiend in het derde kwart en dat vertaalde zich in 13-27-cijfers. Na 27 minuten overschreed Djordjevic bij 45-66 al de twintigpuntengrens. De zege stond vast en Kangoeroes kon in het slotkwart geen vuist meer maken. Berggren dunkte na 37 minuten de dertiger bij 61-92 op het bord. De maximale kloof kwam er bij 65-97 en 68-100. Het was Salumu die aan de vrijworplijn de centuryscore aantekende.

Mateuzs Ponitka (15), Wes Wilkinson (14), Aleksaandar Marelja (13), Jean Salumu (12) en Jared Berggren (10) eindigden in de dubbele cijfers. De afwerking aan tweepunters was indrukwekkend: 27 op 33 of 81,8 %.

Ponitka (6 op 7), Marelja en Wilkinson (elk 5 op 5) waren het meest efficiënt.

Oostende beheerste ook 29 van de 46 luchtduels. Kangoeroes leed 17 balverliezen, Oostende slechts tien. De assists waren duidelijk in Oostends voordeel: 9-15.