BC Oostende wint met twintiger tegen Europees kampioen

Tim Lambrechts (centraal op dit archiefbeeld) was topschutter met 19 punten. © BELGA
Redactie KW

De elfdaagse stage van BC Oostende in Luxemburg heeft zijn vruchten afgeworpen. Dinsdagavond won BCO met knappe 80-59-cijfers zijn eerste oefenmatch tegen het Franse Nanterre.

In Wevelgem heeft Oostende zijn eerste oefenmatch van het seizoen gewonnen. De Zeekapiteins klopten Nanterre, winnaar van de FIBA Europe Cup, met 80-59. Lambrecht, Lasisi, Djordjevic, Kesteloot en Jekiri vormden de basisvijf. Coach Dario Gjergja roteerde met elf spelers. Vooral in het derde en vierde quarter, met respectievelijk 22-10 en 23-13 als tussenstanden, domineerden de Oostendenaars de wedstrijd. Lambrecht was met 19 punten (7 op 9 tweepunters, 1 op 2 bommen en 2 op 2 vrijworpen) topschutter van het team. Djordjevic deelde acht assists uit, één derde van het Oostendse geheel.

Voor Buza was het zijn eerste match sinds zijn kuit- en scheenbeenbreuk elf maanden geleden. Jeugdspeler Buysschaert kreeg speelgelegenheid. Bij Oostende waren Myers (om administratieve redenen nog in de States) en de Belgian Lions Salumu en Mwema afwezig. Zaterdagavond speelt BCO in De Lange Munte in Kortrijk een oefenmatch tegen Trier.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier