BC Oostende wint met century-score in Duitse Hagen

Met een 99-105-overwinning bij de Duitse Bundesligaclub Phoenix Hagen rondde BC Oostende zijn oefencampagne in stijl af.

De vinnige Duitsers, die met verscheidene driepunters uitpakten, speelden de Oostendse defensie aanvankelijk aan flarden: 27-19. Hagen behield die kloof tot de rust: 55-45.

In het derde kwart bleven de feniksen heel efficiënt afwerken. Ze diepten de kloof zelfs uit tot 82-64. Maar in het laatste wedstrijdschuifje slaagden de Oostendenaars er eindelijk in om de defensieve duimschroeven maximaal aan te draaien. Ook aanvallend baskette BCO heel scherp. Dank zij een opmerkelijke 17-41-score in dat vierde kwart wonnen de bezoekers die partij.

Debutant Nedim Buza liet zich met 4 op 4 driepunters meteen opmerken maar Jean Salumu deed het met een 5 op 5 nog beter. Voorbij de driepuntboog shotte BCO 18 keren aan 78 %.

De cijfers

Oostende: (40 op 66 waarvan 14 op 18 driepunters, 11 op 17 vrijworpen, 27 fouten) Serron 0, Lambrecht 2, Marnegrave 0 (8 assists), Archie 11, Marelja 8, Salumu 17, Boukichou 15, Djordjevic 14, Gillet 12, Gibson 14, Buza 12.

Kwarts: 27-19, 28-26, 27-19, 17-41.