BC Oostende wint met 81-72 van Brussels

Redactie KW

“Het belangrijkste is het feit dat we gewonnen hebben.”

De conclusie van voorzitter Arthur Goethals meteen na de slaapverwekkende vertoning van zijn team in de Sleuyter Arena tegen Basic-Fit Brussels.

Landskampioen en bekerwinnaar BC Oostende nam de touwtjes meteen in handen en kwam dankzij Thompson snel 10-4 voor, maar naarmate de partij vorderde, stapelden de mannen van coach Gjergja de slordigheden op en Brussels kon zowaar gelijke tred houden onder impuls van een sterke Loubry (topschutter met 21pt).

Laks

Na een 0-8 kon Boukichou nog milderen voor de rust (32-34). Een bom van Salumu leek een betere tweede helft te zullen inluiden, maar niets bleek minder waar. De Brusselaars namen opnieuw over van een laks verdedigende thuisploeg met een nagenoeg voortdurende achterstand tot gevolg.

Ritme

In het slotkwart voerde generaal Djordjevic echter zijn troepen aan met een sterke Echenique als steunpilaar. De Venezolaan tekende vandaag overigens bij tot 9 maart. Het morrende thuispubliek zag Oostende alsnog in zijn ritme komen. Wilkinson en Thompson sprongen mee op de kar en bezorgden BCO de 81-72-winst.

Dinsdag speelt Oostende de terugmatch in de kwartfinale van de beker in en tegen Bergen met een bonus van 39 punten.

(SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier