BC Oostende wint klassieker van Charleroi en is de enige leider

Met een bijna-dertiger (86-58) stuurde Oostende zijn aartsvijand Charleroi puntenloos huiswaarts. Na vijftien speeldagen zijn de titelverdedigers voor het eerst dit seizoen de enige leider.

Salumu, Gillet en Katic zetten meteen de toon: 6-0. Na 17-9 zochten de bezoekers hun heil in enkele bommen maar zes punten op rij van Newbill gaven de Oostendenaars nieuwe zuurstof: 28-18. De kloof klom tot 46-29 aan de rust.

Shepherd, Iarochevitch, Marnegrave en Harris haalden het afstandswapen uit hun sporttas en herleidden de achterstand tot 51-43. Het fysiek sterkere Oostende zette toen het slot op zijn defensie. Keselj, Gillet en co verdubbelden snel de voorsprong tot zestien eenheden bij 61-45 na 28 minuten. Een Oostendse 10-0-opener van het vierde kwart maakte de Spirous helemaal af: 75-51. Met 14 punten was Boukichiou de topschutter. Vier Oostendenaars eindigden trouwens in de dubbele cijfers.